Halloweenbokstips!

Kommentera
Här kommer tips på de av mina böcker som passa extra bra att läsa när det är halloween!
 
Monstergänget har kalas
Utspelar sig inte under halloween, men passar ändå in i temat när boken handlar om Benrangel-Bosse, Zombie-Siv, Mysmonstret och farbror Ragnar (som är ett spöke). Passar för barn i åldern 3-6 år, och har fantastiskt fina bilder gjorda av Maria Andersson Keusseyan. 
 
Monstergänget har kalas
 
 
Drutten och Plutten - Halloweenpartyt
Om de två coola hästarna Drutten och Plutten som bor tillsammans i ett stall, och som helt missat att de blivit bjudna på halloweenfest. De blir förstås jätterädda när mystiska figurer dyket upp utanför fönstret. På rim för 3-6 år!
 
Drutten och Plutten Halloweenpartyt
 
 
Fasliga fakta om rysliga varelser
En faktabok om spöken, vampyrer, varulvar, troll och jättar. Bland annat. Finns endast att köpa som e-bok, men inbundna böcker finns att låna på bibliotek. Även Fasliga fakta om märkliga platser kan passa att läsa på halloween, då bland annat handlar om Marteboljuset på Gotland och Draculas slott. För 6-9 år!
 
Fasliga fakta om rysliga varelser, E-bok
 

 
Frans och Fiffi och spökfällan
När passar det bättre att läsa om, och göra en egen spökfälla, än när det är halloween? måste vara allra störst chans att få tag på ett då tänker jag! :)
Lättläst för 6-9 år, med ett kortare arbetsmaterial längst bak.
 
Frans och Fiffi och spökfällan
 
 
 
Monsterhotellet - Halloweenfesten
Den första boken i serien om Monsterhotellet (men man kan läsa i vilken ordning som helst). Om varulvarna Ulv och Ylva, och pappa Bosse, som bor och jobbar på ett Monsterhotell någonstans i Lappland- På hotellet finns ett farmorspöke, och alla gästerna är monster av olika slag. Så ska det årminstone vara, men på den här halloweenfesten är det något konstigt med gästerna. De verkar nästan vara människor?
Lättläst för 6-9 år, med ett kortare arbetsmaterial längst bak. 
 
Monsterhotellet - Halloweenfesten
 
Svarta Madam, kom fram!
Jag var livrädd för Svarta Madam när jag gick i mellanstadiet, och har tagit tillfället i akt att skrämmas vidare om det läskiga spöket som finns i mörkret på skoltoaletter... Lättläst för modiga 6-9åringar, med ett kortare arbetsmaterial längst bak. 
 
Svarta Madam, kom fram!
 
 
Handen på kyrkogården
Hanna och Max får höra om en grav man ska hålla sig långt borta från. En grav där en osalig ande vilar. En grav där en hand försöker dra ner den som kommer för nära. Tyvärr kan de inte hålla sig därifrån …
Läskigt och lättläst för 9-12 år, och med ett kortare arbetsmaterial längst bak. 
 
Handen på kyrkogården
 
 
 
Mystiska myter - Vampyrer
Läskigt och lättläst för 9-12 år. Om vampyrer helt enkelt. Finns de på riktigt, eller är det bara en myt? Även boken Spöktåget Silverpilen, i samma serie, kan passa att läsa under halloween, särskilt för/av de som brukar åka tunnelbana... Arbetsmaterial längst bak i båda böckerna!
 
Vampyrer
 
Spöktåget Silverpilen
 
 
 
Röster från andra sidan
Min absolut läskigaste bok nånsin. 
 
När en äldre släkting går bort börjar det hända oförklarliga saker runt Klara. Kan det vara någon som vill henne något?
Var Ines och Klaras mormor verkligen syskon? Vems dagbok är det Klara hittat? Vilka föreställer fotografierna i berlocken? Och kan man drömma sanndrömmar?
 
För 9-12 år. Snarare 12 än 9. Inte för fegisar. En lärarhandledning finns att köpa till för de som vill /vågar jobba med den i helklass. 
 
Röster från andra sidan
 
 
För den som redan nu har börjat tänka på julböcker, se mitt tidigare inlägg!
 
Ha en fin dag!