Tio boktips!

Kommentera
Kanske är du en av dom som just nu läser Jul på Monsterhotellet eller Jul igen på Monsterhotellet, och funderar på vad du ska läsa eller låta dina barn/elever läsa efter jul? Här kommer tio tips (på böcker skrivna för 6-9 år om inget annat anges), från mig, på böcker skriva av mig:
 
1. Övriga böcker i serien om Monsterhotellet. Det finns hittills åtta böcker i serien (den nionde kommer i januari). Kanske kan Den stora påskmiddagen passa? Ett kortare arbetsmaterial kopplat till läroplanen i svenska finns längst bak i boken. 
 
 
 
2 Myrstackarna, en av böckerna i serien Intresseklubben. En faktabok om myror, passar bra när det faktiskt inte är sååå långt kvar till våren. 
 
 
 
3. Chippen från tippen. Skriven för barn i åldern 3-7 år, En bok om en gatuhund som lever ett riktigt jobbigt liv på en soptipp. En bok som berättar om hur verkligheten ser ut för många hundar runtom i världen, men som tur är slutar den lyckligt. Jag och Emmalill Frank som illustrerat skänker 20% av vår vinst till DogRescue, som arbetar med gatuhundar i Rumänien. 
 
 
 
4. Serien om Ebbe i ettan, med få meningar per uppslag, versaler och enkla ord. En av mina egna favoriter är den om när Ebbe försover sig och glömmer bort att de ska ta klassfoto den dagen... Den heter Ebbe och klassfotot, och ett kortare arbetsmaterial finns längst bak i boken. 
 
 
 
5. Fasliga fakta om utdöda bestar. En av mina favoritböcker, eftersom den handlar om några av mina favoritsaker; flygödor, dinosaurier och grottbjörnar. Så spännande! (Fler böcker finns i Fasliga fakta-serien, t.ex. Fasliga fakta om äckliga kryp för den som gillar kackerlackor, bärfisar och mördarsniglar!)
 
 
 
6. På prao- serien. Böcker för den som skulle ha nytta av ett större ordförråd. I boken På Prao - Frisören får man till exempel lära sig ord som man behöver kunna när man går och klipper sig. Är egentligen skriven för 6-9 år men kan med fördel användas även till att träna svenska med äldre elever. 
 
 
 
7. Familjen Skurk! En serie som antagligen kommer att uppskattas av de flesta som gillar Monsterhotellet. Det är lite samma humor, fast istället för en varulvsfamilj handlar böckerna om en familj från yttre rymden, som kanske inte alltid förstår hur saker och ting fungerar på jorden. En av mina favoriter är Familjen Skurk köper ett växthus. Arbetsmaterial längst bak, förstås. 
 
 
 
8. Fy vad äckligt! En bok som passar bra när man pratar om hur kroppen fungerar. En bok om kräks, pruttar, svett och öronvax. Bland annat. Egentligen för 3-6, men passar även för äldre barn som gillar fakta. 
 
 
 
 9. Dolly Detektiv. Böcker för nybörjarläsaren, korta brott och mysterier som den franska bulldoggen Dolly löser. Jag råkar ha precis en sån hund hemma, med samma namn och allt... Längst bak i bpken finns bilder för att läsaren ska kunna återberätta historien, och lite deckargåtor att lösa. Sju böcker finns i serien, en är Dolly Detektiv och midnattsmysteriet
 
 
 
10. En serie för de hästgalna. Stallet Lyckan. Egentligen skriven för 9-12 år, men lättläst, så funkar utan problem för yngre, vana läsare. Första boken heter En natt i stallet
 
 
 
Hoppas att någon av böckerna ska passa, annars finns det 89 till att välja mellan, sök på mitt namn på Bokus eller Adlibris bara, så hittar du alla!
 
 
Ha en fin kväll!