Julbokstips!

Kommentera
Det finns fantastiskt många fina julböcker, och många andra än jag som skrivit såna, men jag kommer bara att tipsa om mina egna här! :)
 
Jag gillar verkligen jul och julstämning, och har som tur är skrivit julböcker för nästan alla åldrar, så jag tror att det ska gå att hitta något till de flesta här.
 
Drutten och Plutten firar jul
En bilderbok på rim om två hästar som bor tillsammans i ett stall och helt håller på att missa julen! De upptäcker det i sista sekund, men det är mycket som ska ordnas, gran, mat och julklappar. För 3-6 år ungefär!
 
 
 
Frans och Fiffi fixar jul
Lättläst för 6-9 år. Fiffi längtar efter jul, men eftersom det är långt dit får hon och Frans ordna jul själva. Och just ja, Fiffi är ett 115-årigt spöke och Frans är en helt vanlig 10-åring, som är bästis med ett spöke. Ett kortare arbetsmaterial finns längst bak i boken. 
 
Frans och Fiffi fixar jul
 
 
 
Klass 5C - Den värsta avslutningen!
Lättläst för 9-12 år, om klass 5C och en julavslutning där det mesta går åt skogen, vad sägs till exempel om bränd knäck, för många lucior och ett besvärligt tomteskägg? Ett kortare arbetsmaterial finns längst bak i boken. 
 
Den värsta avslutningen!
 
 
 
Familjen Skurk och den magiska julkulan
En 24 kapitel lång bok om Familjen Skurk, en helt vanlig familj från yttre rymden, som ska fira sin första jul på jorden. De har tjugo tår var, en tam dinosaurie som heter Rex, och kan faktiskt inte så mycket alls om julfirande. Om man vill använda boken i undervisningen finns ett gratis arbetsmaterial att ladda ner från Beta Pedagogs hemsida. Passar för 6-9.
 
Familjen Skurk och den magiska julkulan
 
 
Jul på Monsterhotellet och Jul igen på Monsterhotellet
Om varulvarna Ulv och Ylva som bor på ett Monsterhotell med sin pappa Bosse. De har hört talas om någon som kallas Jultrollet, och bestämmer sig för att ta reda på om han finns eller inte. Plus alla vanliga julsysslor, som att hitta, hugga och klä en gran. Böckerna är 24 kapitel långa var, och man behöver inte läsa dem i ordning. Gillar man kusin Felix så dyker han upp i Jul igen på Monsterhotellet. För 6-9 år, och gratis arbetsmaterial på Beta Pedagogs hemsida även till de här böckerna. 
 
Jul på Monsterhotellet
 
Jul igen på Monsterhotellet
 
 
Monsterhotellet - Småtomtar och troll
Inte direkt en julbok, men ett bonustips för alla som gillar tomtar!
 
Pappa Bosse är överlycklig. Ett helt gäng småtomtar har bokat rum på hotellet. Det är bara det att Ylva har bokat in massor av troll samma natt. Och småtomtar hatar troll!
Den enda utvägen är att hålla dem så långt borta från varandra som möjligt, men det visar sig vara lättare sagt än gjort ...
 
Lättläst för 6-9 år med ett kortare arbetsmaterial längst bak.
 
Monsterhotellet - Småtomtar och troll
 
 
Kom ihåg att böckerna går att låna på biblioteket också, om det blir lite för dyrt att köpa alla! ;)
 
Ha en fin dag!