Fem nya böcker för 6-9 år

Kommentera
Hösten började bra, med fem nya böcker för 6-9 år!
 
Har du läst någon av böckerna i På prao-serien? De är lättlästa, handlar om olika yrken och kan användas för att öka ordförstålse och ordförråd. De passar även för lite äldre elever som lär sig svenska. 
 
De nya delarna handlar om Snickaren och Förskolan, och sedan tidigare finns böcker om Biblioteket, Illustratören, Frisören, Bageriet, Veterinären, Youtubern, Sågverket, Ridskolan, Bonden och Fotbollsproffset.
 
 
Läs mer om På prao-serien här:
 
 
 
*****************************************************************************************************************
 
Det har också kommit en ny del i serien om Peggy Pirat, som lånar sina föräldrars skepp när de har tagit lite ledigt. I den här boken ger hon sig ut på havet för att leta efter en skatt med sin hund Rufus och sin kompis Ville, men plötsligt är det något som rör sig under ytan.
 
 
Läs mer om Peggy Pirat, och provläs boken, här:
 
 
 
******************************************************************************************************************
 
Familjen Skurk och monsterinvasionen är den tolfte delen i serien om den lite knasiga familjen från yttre rymden. (Det finns även en 24 kapitel lång julbok för den som letar efter något att läsa i slutet av terminen!)
 
Mozart och Flora blir livrädda när ett gäng monster knackar på deras dörr. Monstren vill ha godis, men familjen Skurk har inget hemma. Det gör ingenting, för Mozart och Flora tycker mer om bus ändå. Men vad skulle hända om de hade haft godis? Och hur kan de få tag i sådant?
 
Familjen Skurk är lättlästa böcker men med betydligt mycket mer text än de två tidigare serierna jag skrivit om.
 
 
Här kan du läsa mer om serien om Familjen Skurk:
 
 
 
******************************************************************************************************************
 
Sist ur är Vampyris, den minst sagt udda vampyren som är vaken på dagarna, sover i en säng och inte är ett dugg sugen på blod. Hans föräldrar är dock riktiga vampyrer, och rätt sugna på att sätta tänderna i Vampyris kompisar. Kanske får de chansen när de åker på en husvagnssemester tillsammans?
 
 
 
Mer info om Vampyris hittar du här:
 
 
*******************************************************************************************************************
 
Alla fem böcker passar utmärkt att använda i undervisningen, jag som skrivit dem är utbildad lärare och har gjort ett arbetsmaterial till alla. De fyra första böckerna har sitt arbetsmaterial längst bak, och Vampyris arbetsmaterial (som är lite mer omfattande pga tjockare bok) finns att ladda ner gratis på Beta Pedagogs hemsida.
 
Böckerna finns att köpa på Bokus, Adlibris, LäroMedia, direkt från Beta Pedagog, och förstås att låna gratis på bibblan.
 
Jag hoppas att du får användning av någon, eller några av böckerna!