Extra lättlästa böcker!

Kommentera
Det här inlägget tillägnas mina superlättlästa böcker! Som fd lärare vet jag hur viktigt det är att lättlästa böcker också är roliga, spännande och/eller intressanta för att barnen ska tycka att det är roligt att läsa och vilja läsa mer. De vill inte träna på att läsa enkla ord som inte hänger ihop i något sladdrigt häfte, de vill läsa enkla ord som är en del av en berättelse med en början och ett slut, en bok med hårda pärmar och fina bilder. I serien Läshuset är alla bilder stöd för texten, och det finns böcker skrivna med versaler och böcker skrivna med gemener. Så att alla kan välja det som passar dem bäst. Läshuset-böckerna är indelade i fyra nivåer, och den allra enklaste boken räcker det med att du vet hur bokstäverna låter för att du ska kunna läsa den. Hur bra är inte det?
 
Läs mer om Läshuset här! (Och missa inte diplomen som går att skriva ut gratis!)
 
 
 
 
För den som behöver lära sig fler svenska ord, eller lära sig mer om en del av de olika yrken som finns, så finns serien På Prao. Alla elever i 2B har prao under en dag, och får prova på olika yrken som djurvårdare, frisör, fotbollsproffs, youtuber, journalist, snickare, lastbilschaufför, veterinär och bonde. Det finns faktiskt så många böcker om olika yrken att eleverna i 2B har tagit slut nu. Som tur är ska även 2C ut på prao, så till hösten kommer det fler böcker!
 
Läs mer om På Prao här!
 
 
 
En hel bokserie skriven med versaler är Ebbe i ettan. Längst bak i varje bok finns ett kortare arbetsmaterial med frågor om texten och Finn fem fel. Det finns 6 böcker om Ebbe i ettan, alla med få meningar per uppslag och vardagsnära händelser med en liten rolig twist.
 
Här kan du läsa om Ebbe i ettan!
 
 
 
Serien om Peggy Pirat passar den som vill ha lättlästa men spännande och ibland lite läskiga äventyr. Peggys föräldrar är riktiga sjörövare, och när de har semester passar Peggy på att låna deras skepp och ge sig ut på havet. Vad sägs om titlar som:
 
Peggy Pirat och dödens grotta
Peggy Pirat och spökskeppet
Peggy Pirat och havsodjuret
Peggy Pirat och kapten Storögas skatt
 
Här kan du läsa mer om Peggy Pirat!
 
 
 
Sist ut bland tipsen är min personliga favorit, Dolly Detektiv. Döpt efter min egna lilla franska bulldogg som faktiskt inte alls är så intresserad av att nosa rätt på spår och försvunna saker...
Det finns inte bara sju vanliga böcker om Dolly Detektiv, utan också fyra stycken arbetsböcker under namnet Dollys Detektivklubb. I arbetsböckerna får man, förutom att läsa en kortare deckarhistoria, färglägga bilder och lösa detektivuppgifter.
 
Här kan du läsa mer om Dolly Detektiv!
Här kan du läsa mer om Dollys Detektivklubb och skriva ut gratis medlemskort!
 
 
Jag håller även i digitala deckarskolor där jag under två lektioner går igenom hur en deckarsaga är uppbyggd och planerar eller skriver (beroende på ålder) en egen deckarsaga tillsammans med klassen. Kontakta mig för mer info, eller Författarcentrum för att boka!
 
 
Jag hoppas att någon eller några av mina böcker kan komma till användning! De finns att köpa direkt från Beta Pedagogs hemsida, från Läromedia, Adlibris och Bokus och går förstås att låna gratis på bibliotek.
 
 
Ha en bra termin!