Gott nytt år!

Kommentera
2022 blev ett bra bokår för mig, 26 nya böcker kom ut. Det är fler än vad det brukar vara (även om det var rätt många 2021 också) och jag tvivlar på att det blir så många under 2023. Det tillkommer ju alltid någon om man har tur, men vad jag vet hittills är det 17 böcker planerade så det kanske slutar på 18-19? Eller så händer det något så att några böckers utgivning blir uppskjuten och så är det bara 15, sånt kan ju också hända.
 
Med mina senaste utgivna böcker för året kom jag över 200-strecket i alla fall, och det var kul. Även om jag inte firade det på något vis. Kanske firar jag vid 250 istället, eller 300 om jag kommer dit någon gång? När jag började skriva sa jag alltid att jag skulle skriva 200 böcker och sen gå i pension, men nu har jag fått ändra den siffran till 500...
 
En rolig sak som hände under 2022 var att jag skrev avtal med Koja Agency. Det är något jag länge har velat göra, och de har redan hunnit sälja in en av mina böcker till Färöarna och en annan till Norge. Nu hoppas jag på minst tre nya länder under 2023. Jag skrev också på ett avtal för utgivning av två böcker med ett (för mig) nytt förlag, Speja. Det är också något jag velat göra länge eftersom det verkar vara ett så bra förlag. Hittills känner jag mig supernöjd och den första boken kommer ut under 2023.
 
Den viktigaste boken som kom ut 2022 är Chippen från tippen och den nya valpen, del tre i en fristående bilderboksserie som handlar om den fd gatuhunden Chippen och hans nya liv i Sverige. Jag och Emmalill Frank, somm illustrerat böckerna om Chippen, skänker 20% av vår vinst till Föreningen DogRescue och deras arbete med gatuhundar i Rumänien.Så ju mer böcker som säljs, desto mer pengar kan vi skänka. Den första boken, Chippen från tippen, har översatts till rumänska av Föreningen DogRescue, för att delas ut i skolor i Rumänien och förhoppningsvis göra skillnad för gatuhundar den vägen. Libras hundhjälp har gjort det samma och delar ut böckerna och Chippen på albanska i Kosovo.
 
Här kan ni läsa mer om Chippen:
 
 
 
Ha en bra dag och låna gärna någon av mina böcker nästa gång du är på biblioteket! (Så att jag kommer på topp 10-listan över de mest utlånade författarna någon gång...)